Learning Technologies Conference - Make the Digital Learning Revolution work for your Business

Join Waterford Chamber Skillnet, Carlow Kilkenny Skillnet and County Tipperary Skillnet for our annual training and development conference. This year the theme focus on the use of learning technologies and the rapidly changing workplace. Join a host of local business professionals who use learning technologies to better their business.

Leading experts in the fields of workplace learning and learning technologies will examine the changing world of work, learning technologies and trends in 2018, the digitisation of learning content and the emergence of new technologies, including virtual and augmented reality. The conference will also present case studies by local businesses, both users and providers of these technologies.

Welcome on behalf of Carlow Kilkenny Skillnet, County Tipperary Skillnet and Waterford Chamber Skillnet Chairperson Shane Doran, journalist, editor and Managing Director of Liberty Communicates, a South East-based public relations and communications company.    

09:10 - 09:30 20 mins Opening Address – The changing world of work and the implications for workplace learning Paul Healy, CEO Skillnets / Dave Flynn, Senior Manager Skillnets

09:30 - 09:50 20 mins Digital Learning Technologies – what can they do for my business? John Kilroy, Head of Learning Technology, Harvest

09:50 - 10:10 20 mins Case Study: Sunlife Emerging needs – Digitising the learning experience Jesse Kielthy, Sunlife

10:10 - 10:30 20 mins Digital Learning in the Southeast – Benchmarking Report Sara Mullally

10:30 - 11:00 30 mins Coffee Break & Networking Opportunity

11:00 - 11:20 20 mins Case Study: Technology Ireland ICT Skillnet Developing a new online masters programme for the ICT Sector – the new MSc in Applied Cyber Security Gerry Doyle, Network Manager, Technology Ireland ICT Skillnet / Carmel Somers, Talent Manager, IBM Ireland Lab

11:20 - 11:40 20 mins Case Study: Red Hat Developing and delivering digital learning content for an open source distributed team Leigh Griffin, Engineering Manager, Red Hat

11:40 - 12:00 20 mins Learning through Virtual Reality and Augmented Reality Sandra Whelan, Immersive VR Education

12:00 - 12:30 30 mins Panel Discussion Chaired by Shane Doran

€50pp

Course Information
Venue Trainer Spaces Length
Langton's Set Theater, Kilkenny Various Speakers Available .5day - 8: 15 - 13:00

There are no documents for this course

Course Timetable
Date Times
May 16, 2018 8:15am to 1:00pm

Upcoming Courses